Kit Walkerin päiväkirja

Elämäni pusikossa kummitusten kanssa

Saturday, August 28, 2004

Kerrassaan merkilliset herrasmiehet

18. Mustanaamio (1873 - 1908) seikkaili paljon maailmalla. Hän tapasi tietenkin aikansa suurmiehiä ja -naisia. Olen siis hieman pettynyt sarjakuvaan nimeltään "Kerrassaan Merkillisten Herrasmiesten Liiga". Tämä iso-isäni isä tunsi henkilökohtaisesti monet näistä Herrasmiehistä, joten on aika outoa, ettei hän ollut mukana seikkailussa.
Salaisessa sukukronikassa ja ko. Mustanaamion omissa reunamerkinnöissä mainitaan seikkailu kapteeni Nemon sukellusveneessä Nautiluksessa. Tätä tarinaa ei ole ikinä kerrottu, mutta ohessa pieni referaatti Mustanaamion ja Nemon ensikohtaamisesta:

"Upotettuani verenhimoisten japanilaisten merirosvojen pelottavan laivueen ja vangittuani heidän taustatukenaan toimineet häikäilettömät, kansainväliset liikemiehet, tunsin olevani pienen loman tarpeessa. Suuntasin laivani kohti kartoittamattomia eteläisiä vesiä tarkoituksenani löytää edes hetkellinen rauha. Eräänä kauniina ja tyynenä aamuna kavuttuani ylös kannelle huomasin kaukana horisontissa tuntemattoman, yksinäisen saaren.
Tämä saari oli toden totta paratiisi, ja ehdinkin levätä sen trooppisessa kauneudessa viikon verran, kunnes minua yht'äkkiä lähestyi parrakas mies. Oli tämän miehen onni, että yksin kultaisella rannalla maatessani pidin keksimiäni tummia lasejä silmilläni. Kutsun niitä "varjolaseiksi". Tunnistin heti jykeväpiirteisen muukalaisen kuuluisaksi kapteeni Nemoksi. Keskustelimme tovin, ja olikin hauska yhteensattuma, sillä hänkin oli tullut saarelle etsimään rauhaa, ja oli piilotellut sukellusveneessään koko viikon. Ja nyt hän oli joutunut rantautumaan ruoan hakua varten. Kunnon ruokavaraston puutteesta saattoi tulla todellinen ongelma tulevaisuudessa, joten autoin epätoivoista miestä hieman. Kehittelin siinä lomani ohessa laitteen, jolla voitiin sukellusveneen ylijäämäenergia johdattaa säiliöön, joka toimi kylmävarastona. Selitin Nemolle, että siellä ruoka säilyy pitempään. Tästä kiitollisena silminnähden ilahtunut mies antoi minulle Atlantiksen, tuon tarujen uponneen kaupungin, kartan. "


0 Comments:

Post a Comment

<< Home