Kit Walkerin päiväkirja

Elämäni pusikossa kummitusten kanssa

Monday, February 07, 2005

Se on kermakakkua, madame

Eli kuinka selvitin vilppien vyyhdin


Kaikki sai alkunsa muutama viikko takaperin kun kannattamani jalkapallojoukkue onnistui karsinnan kautta nousemaan yhtä divisioona-astetta korkeammalle. Mutta mitä peliä pelattiin samanaikaisesti erinäisten kodinkonehuoltoliikkeiden hämärissä takahuoneissa ympäri maata? Miten asiaan liittyvät Nääsjärven vilpillinen arkkiatri ja unohdettu tuhatvuotinen petäjä? Entä kuka valvoo langan toisessa päässä?

Palataanpa lauantai-iltaan 22.1. tai itseasiassa vieläkin kauemmas, aikaan, jolloin kaikki oli vielä hyvin. Hämäräperäisen Itä-Intia Kodinkonehuoltajat Oyj:n näennäiset omistajat olivat käyttäneet suuria summia voiteisiin, joilla pitäisi varmistaa muutaman vedonlyöntikohteena olevan jalkapallo-ottelun voittaja. Tämä oli tapahtunut palkatun asiamiehen (arkkiatrin) auliilla avustuksella. Hän oli tummina talviöinä käynyt valuttamassa vanhan petäjän arkaaista elinöljyä omaa keksintöntöää käyttäen. Keksintö on nyt Pääkalloluolassa tutkittava, näyttää olevan jonkinlainen elinöljyn pusertaja. Sittemmin (la 22.1.) tällä huomaamattomalla öljyllä voideltiin tarkkaanvalikoitujen jalkapallomaalivahtien pelikintaat. Tämä tarkoitti tietenkin sitä, ettei maalivahtien hyppysissä pysynyt pallo, ja että joukkue hävisi.

Bengalin rikostuomioistuin on ottanut tapauksen käsittelyynsä suljetuin ovin. Onneksi ottelutulokset jäävät voimaan, vaikka hieman kaivertaa, olisiko kannattamani joukkue voittanut ilman edellämainuttuja tapahtumia.

Mutta kuinka selvitin tämän vyyhdin? Vanhat viidakon sanonnat valaisevat lukijaa tässä asiassa :
" Mustanaamiolla on tuhat silmää ja tuhat korvaa. "
" Mustanaamio ei liikoja lavertele, mutta hänellä on Salomonin viisaus. "

0 Comments:

Post a Comment

<< Home