Kit Walkerin päiväkirja

Elämäni pusikossa kummitusten kanssa

Monday, August 30, 2004

Keltainen

Vast'ikään eräs viisas mies ja tietenkin Mustanaamion Hyvän Merkin omistaja, Ken Nordine, kertoi minulle hyvin vanhan tositarinan Keltaisesta. Kirjoitan sen tässä muistiin suomeksi, jotta se säilyisi varmasti tuleville Mustanaamioille tai muille jälkipolville.

Keltainen

Aikojen alussa … ei, ei vieläkin paljon aikaisemmin. Kun Valo mietti mitkä värit kuuluisivat väriskaalaan, oli Keltainen vaikeuksissa. Jo silloin. Nimittäin Vihreä ei halunnut Keltaista mukaan, tiedättehän millainen Vihreä saattaa olla. Jotain alkukantaista kateutta luulen, mutta olivat syyt mitkä tahansa, seuraukset olivat katastrofaaliset Keltaiselle.

Keltainen vuodatti keltaisia kyyneliään usean ikuisuuden ajan. Kun Sininen kuuli mitä oli tekeillä, se otti Vihreän vakavaan keskusteluun. Se huomautti, että jos se ja Keltainen yhdistyisivät, siis eiväthän ne sitä tekisi, mutta jos tekisivät, he voisivat tehdä omaa Vihreää.
- Ai jaa, sanoi Vihreä jossain määrin ymmärtäväisenä. Luonnollisesti se näki asiat uudessa valossa, ja Keltainen pääsi mukaan.

Siinähän kävi lopulta oikein hyvin, Keltainen sai sitruunat ja Vihreä limetit.

Teksti: Ken Nordine (omaa Mustanaamion Hyvän Merkin)
Suomennos: K. Walker

0 Comments:

Post a Comment

<< Home