Kit Walkerin päiväkirja

Elämäni pusikossa kummitusten kanssa

Tuesday, September 28, 2004

Maagikoista ja riivaajista

Olen maininnut tässä päiväkirjassa kuningas Arthurin ja hänen miekkansa Excaliburin. Nyt ajattelin kirjoittaa hieman Arthurin voimakkaan liittolaisen, taikuri Merlinin, syntymää edeltävistä tapahtumista. Löysin Pääkalloluolan vasemmasta kammiosta erään tässä nimeämättömän nunnan kirjalliset tunnustukset. Päiväys ja paikkatiedot täsmäävät, sekä myös paperi- ja mustelaadun iät sopivat Merlinin syntymän aikoihin. Asiakirjoista ilmenee, että kyseinen nunna oli Merlinin äiti, ja isä viettelevä paholainen, Incubus. Tai oikeammin tämän miespuolinen olomuoto, sillä tämä riivaaja näyttäytyy myös naisen hahmossa, jolloin hänen kutsumanimensä on Succubus (tai Succuba).
Aikoinaan riivaaja vietteli eritoten nunnia ja munkkeja tai muita hyveellisiä ihmisiä, esimerkiksi naimattomia naisia. Incubus oli paljon yleisempi vieras, tai ainakin se jätti enemmän todisteita jälkeensä, mm. raskaina olevia naisia. Succubus taas vei todisteet mukanansa munkin kammarissa vierailtuaan. Korkeintaan outoja ääniä saattoi kuulua luostarin yössä herättäen muiden munkkiveljien epäilyt oudosta vieraasta.

Vaikkakin Merliniä pidetään yleisesti viisaana ja varsin hyvänä tyyppinä, hän ei ole sitä. Tämä paholaisen poika oli petollinen, moraaliton ja Euroopan historiankirjoituksen juonikkain diplomaatti sekä säälimätön nekromantikko, jonka käytönnön pilat vetävät vertoja kaikille myöhempien aikojen piloille. Vaikka hän vihasikin naisia, olivat kauniit naiset hänelle heikkous. Nimittäin sellaista kaunista noitaoppilasta ei marssinut Camelotin (tai minkään muunkaan paikan, missä Merlin sattui majailemaan) portista sisään, joka ei olisi saanut opetusta tiettyjä palveluksia vastaan. Riettauden laakso oli nimeltään eräs hänen suosimista opetuspaikoistaan.

Ehkä kirjoitan Merlinin tempauksista myöhemmin enemmän. Nimittäin täällä Morristownissakin on häntä mielenkiintoisempia taikuuden käyttäjiä. Mm. Bengalin opetusministerin salkkua kantava valtakunnan virallinen dervissi on todella mainio kaveri ja taitava matemaagikko. Hänen erikoisuutensa taikuuden alalla ovat jalkapalloiluun liittyvät loitsut ja kiroukset. Harmi vain ettei hänen aikaavievä päivätyönsä anna juurikaan mahdollisuuksia kunnon taikomiselle. Opetusministeri on nimittäin aika kiireinen mutta laiska veikko, joten ystäväni joutuu kantamaan tämän salkkua useasti.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home