Kit Walkerin päiväkirja

Elämäni pusikossa kummitusten kanssa

Thursday, December 16, 2004

Kaikki hyvin

Jotkut lukijat saattavat muistaa taannoin kun Apinapostitoimiston jakaja Mutzi-apina tunaroi ja hukkasi pari kallisarvoista kirjaa. Kirjoitin episodista 22. ja 29. syyskuuta sekä 3. ja 11. lokakuuta.
Nyt kirjat ovat hallussani. Nimettömän vihjeen avulla sain selville, että kirjat olivat päätyneet Koillis-Bengalin tuomiokapitulin kolmannelle varasuntiolle, Erno Nasaretiläiselle, jolta kävin ne sitten hakemassa.

Kuulusteluissa Erno kertoi seuraavaa:

Eräänä aamuna löysin surkean, nälkäisen apinan kirkon ovelta. Annoin tälle otusparalle lämmintä ruokaa ja kylvyn. Tämä kiitti minua antamalla postipaketin, josta sade oli poistanut sekä vastaanottajan että lähettäjän osoitteen. Tämän jälkeen annoin vielä apinalle rahaa taksiin. En voinut muutakaan kuin pitää paketista löytyneet uskonnollisaiheiset kirjat itselläni toistaiseksi.

Mutta Mutzi-apina on viittonut ja äännellyt viimeisissä kuulusteluissa seuraavaa:

Kurja ihminen isosta talosta seurasi minua viikon. Oli paha tyyppi. Tarjosi ryypyn rommia, josta en kieltäytynyt. Vei paikkoihin, mm. punaisten lyhtyjen alueelle. Kammottavaa, kaipasin viidakkoon. Olin humalassa ja ihminen otti paketin. Heräsin syyllisyyden kalvaessa rinnustani. Aloin ryypätä ja pelata. Kaipasin viidakkoon.

Aivan oikeaa tapahtumaketjua ei ilmeisesti saada koskaan selville, mutta Mutzi on toiminut sittemmin ansiokkaasti Apinapostin jakajana.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home